9. november 2009

Vi har kjøpt hus-et opppussingsprosjekt :)

Ja, så på denne bloggen er det bare til å følge med for dere som liker "makeovers", for her blir det endel fremover. Vi har nemmelig kjøpt det gamle huset til farmor :)
Her har vi stua! Her skal vi male, legge parkett, skifte ut vindu og dør, og slå ut murveggen, bak der ligger nemmelig kjøkkenet, og vi vil ha åpen stue/kjøkken! Men den murveggen er ikke første prioritert, har endel ting som er viktigere en det. Resten av peisen skal males hvit. Noen erfaringer å dele der?
Her er andre enden av stua. Vinduene er nye, heldigvis! Da slipper vi unna det! Men det rommet skal fjernes. Det var noe som ble laget som et soverom da farmor ble så gammel at det var vanskelig å gå i trapper. Så stua er ganske stor. Her blir vel TV-hjørnet tenker jeg :)

Så har vi det grufulle kjøkkenet!!! Helt forferdelig! FØRSTEPRIORITET!!!!! Alt skal fjernes. Her skal et helt nytt kjøkken og vindu få plass. Og veggen skal utvides, slik at kjøkkenet blir større!
Her snakker vi extreme makeover! Og det er ikke lenge til!
Her er forstua, som det kalles på fint. Den hvite veggen er den som går inn til kjøkkenet, det er den som skal forflyttes, slik at kjøkkenet blir større, og da kan dette brukes til en mindre og koseligere entre`.
Og selvfølgelig: alt skal males hvitt!!!
Resten av gangen ser slik ut:
Altså, endel å male. Og teppe i trappa...fysj!!! Det skal bort! Og et nytt barnevennlig rekkverk skal på plass!

Så har vi 2.etasje...Her er det 3 soverom og et bad. Med innebygde skaper...øøøø, det er ekkelt.
Skal selvfølgelig males hvitt alt sammen, skifte teppe etter hvert, og få innebgyd garderobeskap...hvertfall i mitt rom.
Dette blir vel kontor en liten stund...
Og Tord, stakkars prinsegutten, som har hatt en bod til soverom i 3 år...Han skal få dette store rommet...Kommer til å kose seg ihel her :)
Han sa han ville ha gul vegg....men tror vindusveggen blir grønn eller blå heller...

Vi har også en kjeller hvor vi skal lage leilighet. Men det kommer etter hvert. Først skal vi gjøre det viktigste: ordne nede, slik at vi er inne før jul <3
Opppussings tips mottas med takk :)

10 kommentarer:

 1. Gratulerer så masse ! Gleder oss med dere ! Her er mye spennende å følge med på :-))) Klem fra Eli.

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Det huset har jo masse moglegheiter ser det ut som. Spanande prosjekt:)
  Ha ein herleg dag!

  SvarSlett
 3. gratulerer!
  er sikekr på at det kommer til å blir veldig fint etter de forandringene dere planlegger.
  så ut som en koselig tomt og område og.

  SvarSlett
 4. Heisann

  ja, den franske landstil, det er oss det ;)

  Kjempe koselig hus! Dere får det nok kjempe fint der! Så ut som en bra tomt også!
  Kos deg med oppussing og planlegging, det er såå gøy!

  klem

  SvarSlett
 5. Gratulere så mye med huskjøp!! Sååå utrolig gøy:) Det blir spennende å følge med på oppussingen fremover:) Og den hagen der så kjempekoselig ut, blir nok flittig brukt når sommeren kommer! :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med huskjøp....det ser ut som dere har et spennende og omfattende prosjekt foran dere :)
  Jeg malte mursteinsveggen bak ovnen min da jeg flytta inn i huset mitt for 2 år siden. Det gikk helt fint.....malte 3 lag med hvit Jotaplast så ble d kjempeflott :) Man kunne nok sikkert brukt vanlig maling også, men da ville d blitt gult bak ovnen der d er varmest etter en stund, så da brukte jeg heller Jotaplast som tåler varme bedre :)

  Lykke til videre :)

  SvarSlett
 7. HIHI-så kult!! følte ikkje d blei så mye hjelp i fargevalge ditt igår... beklage, men d går i 100 her for tiå.. eg vil anbefala dg en varme lyse faRGE. ikkje grått eller gult.. heller litt beige.

  SvarSlett
 8. øøøø, gult har aldri vert på tale!!! blir nok bomull :)
  Å en grå vegg i gangen:) så d så :)

  SvarSlett
 9. Så fine brudebilder... Har akkurat kjøpt oss rekkehus. Kjenner meg igjen i beskrivelsene ved bildene dine, MASSE planer... Kjøkken og bad er OK, så vi tar rom for rom :) Holder på med soverom. Så blir gangen, gjesterommet og kontoret pusset opp (en vegg skal flyttes) Og så begynner vi på gangen ned og kjelleren. Her skal det lages gjestebad/vaskerom og kjellerstue. Langtidsprosjekt - Ja! Men gøy! :) Lykke til med prosjektet! Gleder meg til å følge dere :)

  SvarSlett
 10. Å gleder meg masse til før & etter bilder- Husk å ta masse før bilder :)
  Lett å glemme...
  Ha en fortreffelig kveld
  *Siv*

  SvarSlett